dec
27

A Csornai Járási Hivatal vezetője: HORVÁTH PÉTER

A csornai járáshoz tartozó települések:
Acsalag, Barbacs, Bágyogszovát, Bodonhely, Bogyoszló, Bősárkány, Cakóháza, Csorna, Dör, Egyed, Farád, Jobaháza, Kóny, Maglóca, Magyarkeresztúr, Markotabödöge, Páli, Pásztori, Potyond, Rábacsanak, Rábapordány, Rábasebes, Rábaszentandrás, Rábatamási, Rábcakapi, Sobor, Sopronnémeti, Szany, Szil, Szilsárkány, Tárnokréti, Vág, Zsebeháza.

A Kapuvári Járási Hivatal vezetője: DUKAI TIBOR

A kapuvári járáshoz tartozó települések:
Babót, Beled, Cirák, Dénesfa, Edve, Gyóró, Himod, Hövej, Kapuvár, Kisfalud, Mihályi, Osli, Rábakecöl, Répceszemere, Szárföld, Vadosfa, Vásárosfalu, Veszkény, Vitnyéd.

A Kapuvári Járási Hivatal székhelye: Kapuvár

A kormány döntése alapján 2013. január elsejétől az országban 175 járás, míg a fővárosban 23 kerületi kormányhivatal kezdi meg a működését. A törvény elfogadásával egyidejűleg bejelentették, hogy a nagyvárosokban a járási hivatalok részeként működő kormányablakokban is lehetőség lesz ügyeket intézni hétköznap reggeltől estig. Az új törvény és a hozzá kapcsolódó kormányrendeletek szabályozzák a járások működését és illetékességi körét. A törvény alapvető célja, hogy a megyehatárokat és a települések elhelyezkedését figyelembe véve egy olyan rendszert alakítsanak ki, mellyel az állampolgároknak az államigazgatási ügymenetét felgyorsíthatja. Ezen felül a kormány szakembereinek véleménye, hogy az ügyintézésben sokkal képzettebb és tapasztaltabb szakemberek várják majd az ügyfeleket.

süti beállítások módosítása