dec
11

Hajdúnánási Járási Hivatal - Nyitvatartás, elérhetőségek, ügyintézés

A Hajdúnánási Járási Hivatal székhelye: Hajdúnánás

Amennyiben mindent szeretne megtudni a járások bevezetésével kapcsolatban úgy érdemes az oldalunkon minden hasznos információt elolvasni. A járás fogalma, a járások bevezetése 2013. január elsején esedékes a kormány döntése alapján. Ezek az újonnan felállított hivatalok fogják ellátni az államigazgatás és a közigazgatási ügymenetek feladatait. A munkát a fővárosban 23 kerületi kormányhivatal, míg a vidéki nagyvárosokban a kormányablakok fogják segíteni. A törvényalkotók úgy gondolják, hogy az új rendszer, mely képzettebb munkaerőt biztosít, felgyorsítja mindenki ügyintézési folyamatát.

Az új közigazgatási törvény elfogadásával egy időben elfogadásra került a járási hivatalok székhelyei és az azokhoz kapcsolódó települések listája is. Az elfogadott változtatások 2013. január elsejétől kerülnek bevezetésre. Az új rendszer alapján közel nyolcvan ügymenet a jövőben közigazgatási hatáskörbe fog tartozni és ezek elintézését a járások fogják az állampolgárok számára alkalmazni. A járás bevezetésével a szakemberek gyorsabb ügyintézést remélnek, melynek érdekében sokkal tapasztaltabb és hatékonyabb hivatalnokokat ígérnek.

Hajdúnánási Járási Hivatalhoz tartozó települések:

  • Folyás
  • Görbeháza
  • Hajdúnánás
  • Polgár
  • Tiszagyulaháza
  • Újtikos


A jegyző hatáskörébe tartozó önkormányzati és az okmányirodai feladatok közül közel nyolcvanat január elsejétől a járások hivatalaiban fogunk tudni intézni. Erről döntött a kormány és mivel a parlament elfogadta a törvényjavaslatot így tényként lehet kezelni. Igyekeztek a 175 járás kiválasztásánál mindent figyelembe venni így a megyehatárokat és a települések elhelyezkedését is. A törvényalkotók az új rendszertől a gyorsabb és hatékonyabb ügyintézést remélik amellett, hogy azt ígérik, minden állampolgár számára sokkal könnyebben elérhetők lesznek a hivatalos ügyek elintézési hivatalai.

süti beállítások módosítása