jan
3

Kisteleki Járási Hivatal - Nyitvatartás, elérhetőségek, ügyintézés

A Kisteleki Járási Hivatal székhelye: Kistelek

A kabinet a közigazgatási rendszer megváltoztatása mellett döntött, így a jövő év elejétől ismét bevezetésre kerülnek a járások. A járása a közigazgatási rendszerben nem ismeretlen, hiszen évtizedeken keresztül láttak már el feladatokat. Az új rendszer elvileg segít az állampolgárok gyorsabb és hatékonyabb ügyintézésében, A szakpolitikusok a hivatalok felállításánál figyelembe vették a megyehatárokat és a települések elhelyezkedését. A járások mellett bevezetésre kerül a fővárosban 23 kerületi kormányhivatal, míg a nagyvárosokban a kormányablakokon keresztül lehet majd a hét minden napján a fontosabb ügyeket elintézni.

A fővárosban kerületi hivatalok lesznek, míg az ország egyéb területén járások. Erről döntött nemrég a parlament, mely alapvetően az egész önkormányzati rendszert megváltoztatja. A változástól, azaz a járás bevezetésétől a gyorsabb és szakszerűbb ügyintézést várja a kormány. A vezető politikusok elmondása szerint főleg a vidéken élő emberek államigazgatási ügyeit gyorsíthatja fel a az új rendszer, melyben sokkal tapasztaltabb és képzettebb előadókat ígérnek mint a jelenlegi rendszerben. Lényeges változás, hogy a jegyző hatáskörébe tartozó ügyeket is közigazgatási ügyként fogják kezelni. Fontos, hogy a törvény megalkotói mindent figyelembe véve 175 járást jelöltek ki országosan, mely megyénként nagyjából 6-18.

Kisteleki Járási Hivatalhoz tartozó települések:

  • Baks
  • Balástya
  • Csengele
  • Kistelek
  • Ópusztaszer
  • Pusztaszer


A kormány a döntéstől, melyet a parlament nemrég elfogadott a hivatalos ügymenetek felgyorsulását és hatékonyabb intézkedését reméli. A hivatalokba sokkal tapasztaltabb és képzettebb munkaerőt ígérnek. A közigazgatás megváltoztatásával 175 járás és 23 kerületi kormányhivatal jön létre, melyek működését a nagyvárosokban kormányablakok fogják segíteni. A kormányablakok a hét minden napján reggeltől estig lesznek nyitva. A járások kialakításánál a szakpolitikusok figyelembe vették a megyehatárokat valamint a települések területi elhelyezkedését is.

süti beállítások módosítása