jan
4

Csongrádi Járási Hivatal - Nyitvatartás, elérhetőségek, ügyintézés

A Csongrádi Járási Hivatal székhelye: Csongrád

2013. január elsejétől az országban 175 járás, míg a fővárosban 23 kerületi kormányhivatal váltja az eddi önkormányzatokat. Ezt a törvényt fogadta el a parlament nemrég, mely egyben kimondja azt is, hogy a nagyobb városokban működő kormányablakokban is lehet majd hivatalos ügyeket intézni, melyeknek a nyitvatartási deje hétköznaponként szinte az egész napra kiterjed. A megyehatárokat és a települések elhelyezkedését figyelembe véve a járásokat úgy alakították ki, hogy az mindenki számára könnyen elérhető legyen. Mivel a járás közel nyolcvan ügymenetet vesz át, így azt lehet mondani, hogy az emberek szinte mindent el tudnak majd intézni egy helyen.

Lényeges megismerni a járás fogalmát, hiszen a következő év elejétől itt lehet majd közel nyolcvan közigazgatási ügyet intézni. Főleg olyan ügymenetekről lehet beszélni, melyeket jelenleg az okmányirodákban és a jegyző hatáskörébe tartozó ügymeneteknél az önkormányzatokban intéztünk. A 175 járás és a 23 kerületi kormányhivatal bevezetésétől a szakemberek a sokkal hatékonyabb és gyorsabb ügyintézést remélik. A törvény kidolgozói tapasztaltabb és képzettebb hivatalnokok munkavégzését ígérik. A járások munkáját a nagyvárosokban kormányablakok segítik.

Csongrádi Járási Hivatalhoz tartozó települések:

  • Csanytelek
  • Csongrád
  • Felgyő
  • Tömörkény


A járás nem más, mint egy-egy megye közigazgatási és területi egységét képező hivatal. A magyar közigazgatásban a járások nem ismeretlenek, hiszen több évtizeden keresztül üzemeltek már. A következő év elejétől újra bevezetik a járásokat, melyek az önkormányzati feladatokat egy jelentős részét veszik át. A 23 kerületi hivatal és a 175 járás bevezetésével a szakemberek a gyorsabb ügyintézést remélik. A hivatalokban a tervek szerint sokkal tapasztaltabb és képzettebb ügyintézők kerülnek, és mivel egy helyen lehet majd mindent intézni így az ügymenetek felgyorsulását is remélik.

süti beállítások módosítása