dec
3

Békés Megyei Kormányhivatal

A Békés megyei Kormányhivatal és az érintett települések vezetői aláírták a járási hivatalok létrehozásához szükséges megállapodásokat. A kormányhivatal részéről Erdős Norbert országgyűlési képviselő, kormánymegbízott látta el kézjegyével az okmányokat.

A lakosság- és ügyfélbarát közigazgatás létrehozásának újabb állomásaként került sor Békés megyében a járási hivatalok kialakításához szükséges megállapodások aláírására. Gondos szervezési és szakmai előkészítő munka után a Békés Megyei Kormányhivatal épületében levő Tomcsányi-teremben a Hivatal vezetője és a 2013. január 1. napjával létrejövő járási székhelyek jelenlegi képviselői, valamint a járásokhoz tartozó települések vezetői kézjegyükkel látták el azokat a járási hivatalok kialakításához szükséges megállapodásokat, amelyek felek közötti kötelezettségeket és jogokat szabályozzák.

A járások megalakításával kapcsolatban a települések épületet, eszközöket és személyzetet adnak át a létrejövő régi-új közigazgatási egységeknek. A településekkel minden szempontra kiterjedő megállapodás aláírására került sor.

Békés megyében kilenc járás és járási hivatal kezdi meg működését 2013 január másodikától. A központokhoz kapcsolódik a megye további hatvanhat települése. A Békés Megyei Kormányhivatal részéről a megállapodásokat aláíró Erdős Norbert országgyűlési képviselő, kormánymegbízott országosan sikeresnek nevezte a járások kialakításának folyamatát és kiemelte, hogy ez különösen érvényes Békés megyére, ahol a települések érdekeit és óhajait a legmesszebbmenőkig sikerült figyelembe venni. A kormánymegbízott az aláírási ceremóniák alkalmával elmondott rövid üzenetében azt is hangsúlyozta, hogy a járások létrejöttével a lakosság közigazgatási ellátása javul és a járási székhelyek hivatalaiban, valamint a járáshoz tartozó településeken megalakítandó kirendeltségeken a lakosság könnyebben fogja tudni intézni ügyes-bajos dolgait. További előre lépést jelent majd az, hogy 2014-től a települési kirendeltségeken is kialakítják az egyablakos ügyintézést, ezzel teljessé téve a kormány „Jó állam” koncepciójának megvalósulását. Az aláírási ünnepségeken a településeket képviselő polgármesterek és jegyzők is elismerően szóltak a járási hivatalok ügyfélbarát jellegéről.

süti beállítások módosítása