nov
23

Gyáli Járási Hivatal - Nyitvatartás, elérhetőségek, ügyintézés 2013

A Gyáli Járási Hivatal székhelye: Gyál

A kormány a döntéstől, melyet a parlament nemrég elfogadott a hivatalos ügymenetek felgyorsulását és hatékonyabb intézkedését reméli. A hivatalokba sokkal tapasztaltabb és képzettebb munkaerőt ígérnek. A közigazgatás megváltoztatásával 175 járás és 23 kerületi kormányhivatal jön létre, melyek működését a nagyvárosokban kormányablakok fogják segíteni. A kormányablakok a hét minden napján reggeltől estig lesznek nyitva. A járások kialakításánál a szakpolitikusok figyelembe vették a megyehatárokat valamint a települések területi elhelyezkedését is.

Megjelent a Magyar Közlönyben a közzétett kormányrendelet mellékleteként a járási hivatalok székhelyei és az azokhoz tartozó települések. Ez annyit jelent, hogy a kormány elfogadta azt a törvényjavaslatot, mely arról szól, hogy a jövőben közel nyolcvan okmányirodai ügymenetet a területi járások vagy a fővárosban a kerületi kormányhivatalok végzik el. A rengeteg ügymenet közül talán érdemes kiemelni, hogy a járások fogják intézni a gyermekvédelmi, gyámügyi és szociális ügyeket és ide fog tartozni az okmányiroda számos ügyintézése is. A kormány a változástól gyorsabb és szakszerűbb ügyintézést remél és tapasztaltabb ügyintézőket ígér.

Gyáli Járási Hivatalhoz tartozó települések:

  • Alsónémedi
  • Felsőpakony
  • Gyál
  • Ócsa


Lényeges megismerni a járás fogalmát, hiszen a következő év elejétől itt lehet majd közel nyolcvan közigazgatási ügyet intézni. Főleg olyan ügymenetekről lehet beszélni, melyeket jelenleg az okmányirodákban és a jegyző hatáskörébe tartozó ügymeneteknél az önkormányzatokban intéztünk. A 175 járás és a 23 kerületi kormányhivatal bevezetésétől a szakemberek a sokkal hatékonyabb és gyorsabb ügyintézést remélik. A törvény kidolgozói tapasztaltabb és képzettebb hivatalnokok munkavégzését ígérik. A járások munkáját a nagyvárosokban kormányablakok segítik.

süti beállítások módosítása