nov
22

Vecsési Járási Hivatal - Nyitvatartás, elérhetőségek, ügyintézés

A Vecsési Járási Hivatal székhelye: Vecsés

Érdemes a járás fogalmával megbarátkozni, hiszen a közelmúltban a parlament elfogadta a kormány törvényjavaslatát, miszerint az önkormányzatok és az okmányirodai ügyek jelentős részét a járások hivatalaiban lehet majd elintézni. A járások nem ismeretlen a magyar közigazgatási rendszerben, hiszen több évtizeden keresztül szolgálták már az állampolgárokat. A kijelölés alkalmával figyelembe vették a települések földrajzi elhelyezkedését. A szakemberek sokkal tapasztaltabb és képzettebb munkaerőt ígérnek, melyek hatására a gyorsabb ügymeneteket remélik.

Érdemes az oldalunkon minden hasznos információt elolvasni, mert itt folyamatosan figyelemmel kísérjük a kormány döntéseit melyek a közigazgatást befolyásolhatják. Jelenleg a legfontosabb, hogy a kormány döntése és a parlament jóváhagyása mellett 2013. január elsejétől az okmányirodai ügymeneteket és az önkormányzati ügyeket a járások hivatalai fogják elvégezni. A járás nem ismeretlen a Magyar közigazgatásban, hiszen évtizedeken keresztül szolgálták már az állampolgárokat. Most 29 év kihagyás után újra bevezetésre kerülnek. A területi beosztásokat és a járásokat megismerhetik az oldalunk segítségével.

Vecsési Járási Hivatalhoz tartozó települések:

  • Ecser
  • Maglód
  • Üllő
  • Vecsés


Az önkormányzati feladatok ellátását a jövőben a járások veszik át. A járás nem más, mint az adott megye részét alkotó településeket magába foglaló közigazgatási és területi egység. A kormány a járások kialakításával igyekeztek a megyéket igazságosan felosztani és a településeket úgy megválasztani, hogy ne érjen senkit sem hátrány. A járások bevezetésével a közigazgatási ügymenetben jelentős javulást várnak. A főként vidéken élő honfitársainknak lesz könnyebb az ügyek intézése mindamellett, hogy a törvényhozók sokkal tapasztaltabb és rátermettebb ügyintézőket ígérnek. A változás hazánkat 2013 januárjában érik el.

süti beállítások módosítása